ReisMee
Deel je avontuur!

Reisverzekering voor wereldreis of lange reis

Ga je een wereldreis maken? Of voor langere tijd in het buitenland verblijven vanwege werk, studie, vrijwilligerswerk of om rond te reizen? Vergeet dan niet dat je pech kunt hebben. Over het algemeen is de kans op ongelukken, pech, diefstal, ziekte, verloren bagage of dat je per ongeluk schade bij een ander verzoorzaakt groter op het moment dat je op reis bent. Natuurlijk ga je daar niet vanuit, maar zorg wel dat je hiervoor verzekerd bent. Dat verzacht de pijn en scheelt je kopzorgen. Als je voor langere tijd naar het buitenland vertrekt hoort het uitzoeken van een passende reisverzekering bij de voorbereiding.

Wereldreis reisverzekering

Voor globetrotters en mensen die lang op reis gaan zijn er speciale wereldreisverzekeringen (of lang-op-reis verzekeringen) af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is dan namelijk niet meer voldoende, omdat deze geldig is tot een maximum aantal aaneengesloten dagen per jaar (doorgaans 60 of 90 dagen). Met een lang-op-reis verzekering ben je verzekerd voor een langere periode en is de dekking uitgebreider. Deze reisverzekering is ook geschikt voor mensen die stagelopen of vrijwilligerswerk doen in het buitenland.

Reisverzekeraars die een speciale wereldreisverzekering aanbieden:

  • Mondial Assistance (Globetrotter reisverzekering)
  • ISIS (Special ISIS verzekering)
  • De Europeesche (Lang op reis verzekering)
  • Goudse Verzekeringen (Wereldreizigerverzekering)
  • OOM Global

Een reisverzekering afsluiten voor een lange reis is geen goedkope aangelegenheid, maar je bent dan wel goed verzekerd en je kan hem op maat samenstellen. Welke verzekering het beste bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren. Verblijf je bijvoorbeeld binnen of buiten Europa? Kom je tussentijds terug naar Nederland? Neem je veel waardevolle spullen mee? En ga je risicovolle activiteiten doen? Als je wilt kun je alles afdekken, maar uiteraard geldt wel: hoe uitgebreider je dekking, hoe duurder je verzekering uiteindelijk zal zijn. We zetten de punten waar je op moet letten nog even op een rij.

Medische kosten – Voor medische kosten moet je tijdens je verblijf in het buitenland goed verzekerd zijn, want deze kunnen enorm oplopen. Het is ook belangrijk dat je tussentijds naar Nederland terug kunt keren in verband met ziekte of overlijden van een familielid. Als je tussentijds terugkomt in Nederland ben je bij veel reisverzekeraars voor een maximum aantal dagen verzekerd.

Bijzondere sporten – Ga je tijdens je reis bijzondere sporten beoefenen? Bijvoorbeeld raften, duiken of parachutespringen. Dan kun je dit ook mee verzekeren. Bij sommige reisverzekeraars moet je hiervoor een aparte toeslag betalen (die kan oplopen tot 10% van de jaarpremie), bij andere is het standaard gedekt. Let hier dus op als je van plan bent om extreme sporten te gaan doen.

Waardevolle spullen – De wereldreiziger van tegenwoordig heeft al snel behoorlijk wat waardevolle spullen bij zich. Een laptop, mp3 speler, mobieltje, foto-camera, etc. Neem je zelf ook veel dure spullen mee, zorg dan dat ze goed verzekerd zijn. Dat scheelt toch bij diefstal, verlies of beschadiging. Je kan in je wereldreisverzekering polisvoorwaarden zien tot welk bedrag je baggage verzekerd is en als het nodig is dit bedrag verhogen.

Hoe lang ga je weg? – Misschien weet je nog niet hoe lang je weg bent of kom je er tijdens je reis achter dat je toch wat langer weg wil blijven. In die gevallen is het goed om te weten dat er reisverzekeraars zijn die een wereldreisverzekering aanbieden met een vaste looptijd van één jaar. Als je dan langer wil (ook al is het een maand) moet je je reisverzekering verlengen met een jaar. Dat is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er ook reisverzekeraars die standaard een langere periode verzekeren en bij enkele is het zelfs mogelijk om tijdens de reis de einddatum van de reisverzekering aan te passen. Dit kan bij de verzekeringen van Mondial Assistance, de ISIS en De Goudse.

Controleer wel altijd zelf de voorwaarden en ga niet klakkeloos af op wat hier (of elders op internet) staat! Polisvoorwaarden, dekkingen en prijzen kunnen veranderen.

Lees verder: Visum regelen

Reisloket

Actueel

Is jouw reis weblog nog vrij?

© 2024 ReisMee.nl