Veel mensen zijn bang dat ze iets vergeten en vullen hun backpack tot de nok met spullen die ze in de praktijk niet of nauwelijks gebruiken. Dat is niet zo verstandig. Rondlopen met een veel te zware tas is geen pretje, zeker niet als je veel rondreist. Laat daarom spullen die je niet echt nodig hebt gewoon thuis. Mocht je er toch behoefte aan krijgen, dan kun je ze meestal onderweg nog wel kopen. Ook leert de praktijk dat je onderweg niet altijd tijd hebt om je backpack zo netjes in te pakken als je thuis voor vertrek doet. Bovendien houd je met een halfvolle backpack ruimte over voor souvenirs.
Kleding inpakken – Kleding neemt over het algemeen de meeste ruimte in. Het is natuurlijk leuk om 12 verschillende broeken mee te nemen, maar vaak draag je op reis toch lang achter elkaar dezelfde kleding. Het kost simpelweg teveel tijd om steeds weer je backpack opnieuw te moeten organiseren als je schone kleren aantrekt. Neem dus niet teveel mee.
Oprollen! – Die kleding die je wel meeneemt kun je oprollen in plaats van opvouwen. Zo bespaar je ruimte, want opgerolde kleding prop je gemakkelijk tussen andere spullen in een schijnbaar volle rugzak. Een andere tip is kleding in elkaar vouwen. Door de ene helft van een broek over de andere te leggen, en vervolgens de andere helft daar weer overheen, zorg je ervoor dat er minder gemakkelijk kreukels in de kleding komen. Neem je erg kwetsbare kleren mee (zoals een avondjurk), gebruik dan keukenpapier. Wanneer je de kleding opvouwt leg je tussen elke laag een velletje papier. Dit papier voorkomt dat er wrijving ontstaat tussen de lagen en zorgt ervoor dat er geen kreukels in de jurk komen.
Perszakken – Je kunt ook overwegen om zogenaamde perszakken te kopen. Hiermee pers je kleding (zoals fleecetruien) samen tot een klein pakketje. Het gewicht verandert hierdoor natuurlijk niet, maar je houdt wel ruimte over. Heb je geen perszakken? Verdeel je kleding dan per soort over (liefst doorzichtige) plastic zakken. Zo blijft je backpack overzichtelijk en weet je in welke zak bijvoorbeeld je broeken zitten. Als je je kleding gewoon los in je rugzak stopt, wordt het vaak een complete chaos.
Ergonomie – Zware kleding kun je het best zo dicht mogelijk op je rug dragen, dan belast je je lichaam het minst. Lichte spullen stop je dus in de voorkant van de backpack. Spullen die je dagelijks nodig denkt te hebben (zonnebrandcreme, medicijnen, flesjes drinken etc) kun je het beste bovenin de backpack plaatsen, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Boeken, magazines en andere documentatie verspreid je over je backpack. Als je ze bij elkaar legt, kunnen ze gemakkelijk gaan schuiven en je kleding door de war schoppen. Door ze in te sluiten, blijven ze netjes op hun plaats.
Gewicht – Hoe zwaar je backpack uiteindelijk "mag" zijn, hangt natuurlijk vooral van jezelf af. Sommige mensen vinden 15 kilo al te zwaar, terwijl anderen fluitend met 20 kilo rondlopen. Probeer het gewicht wel af te stemmen op de reis die je gaat maken. Als je met het openbaar vervoer, lopend of fietsend reist, is het zaak om zo min mogelijk ballast bij je te hebben. Ga je met het vliegtuig en pak je daarna een huurauto, dan doet het gewicht er veel minder toe. Je kunt dan zelfs overwegen om meerdere tassen mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat vliegtuigmaatschappijen je meestal maar 20 kg baggage in laten checken. Daarboven moet je bijbetalen. Er zijn echter uitzonderingen: bij sommige maatschappijen mag je 30 kilo of nog meer meenemen. Het is verstandig om dit van tevoren na te gaan.
Veiligheid – Helemaal klaar? Mooi! Als je je backpack af wilt sluiten met een beschermhoes en slot, koop dan een slot dat "TSA approved" is. Dit zijn sloten waarvan de douane een "master key" bezit. Zo kunnen de beambten bij een screening je baggage openen zonder het slot te vernielen.
© 2024 ReisMee.nl